PER ALS MÉS MENUTS

Els escolars d'infantil i de primer cicle de primària disposen d'activitats adaptades a la seva edat. Les activitats són les següents:

1. Itinerari de natura amb contacontes. Al llarg de l'itinerari, els menuts podran observar les aromàtiques més comunes a la comarca, la fauna i la flora associada a l'estany i un conte de sensibilització ambiental on aprendran valors de respecte envers la natura.

Els contes atrauen l'atenció dels més menuts


2. Circuit vial amb monitors especialitzats. Els escolars d'infantil aniran acompanyats als karts per monitors especialitzats en vehícles amb capacitat per a dos persones. Els menuts gaudiran de la sensació de conduir, però en tot moment el vehícle estarà baix el control dels monitors. També circularan amb bicicletes o tricicles adaptats a la seva edat.

Kart infantil
3. Zona d'esplai amb jocs populars. Aquesta zona està ubicada prop de la granja i integrada en un entorn natural amb grans zones arbrades.

L'espai obri les portes a la diversió

4. Aula natura. En aquest taller, els menuts aprendran tots els misteris de la fauna més pròxima a partir d'una representació amb titelles, observaran els nostres insectes i amfibis així com el procés de metamorfosi i jugaran amb les fitxes del nostre joc del món animal.

Cullerot en procés de metamorfosi
Escarabat rinoceront

5. Teatre de titelles. Amb aquesta obra, els menuts podran aprendre la importància dels senyals viaris i el respecte a aquests mitjançant la visita de l'extraterrestre Correcamins. 

Correcamins i els seus amics
6. Taller de reciclatge. Un gran llibre els explicarà la importància de reduir, de reciclar i de reutilitzar així com el procés de transformació que es realitza d'una forma senzilla i divertida.

Aprendre a reciclar mitjançant el joc

7. Aula d'educació vial. Els recursos didàctics per als escolars canvien en funció del cicle educatiu i mitjançant jocs, pel·lícules, làmines per a pintar, maquetes, audiovisuals –tant de la DGT com de l'Institut Mapfre de Seguritat Vial–, presentacions, etc. es donarà a conèixer el funcionament dels karts, les situacions correctes i incorrectes que experimentaran en la pràctica, i la informació relativa a l'àmbit de l'educació i de la seguretat vial.  


8. La granja. Una zona on els escolars podran observar les nostres gallines autòctones, conills, ovelles, burret, etc. i interactuar amb ells alimentant-los o coneixent els productes que obtenim d'ells.

Projecte de conservació de gallina de chulilla
Trompeta, una de les estreles del Parc
                                                                          
No hay comentarios:

Publicar un comentario