lunes, 23 de octubre de 2017

Ja hem plantat les hortalisses de la tardor al nostre HORT ECOLÒGIC!!

Amb l'arribada de la tardor, hem començat a plantar hortalisses d'aquesta època de l'any. Aquest any hem plantat lleguminoses, com la fava i el pèsol, que a part de donar-nos el seu fruit també filtren el nitrogen atmosfèric al sòl, millorant notablement la seua qualitat. També hem plantat cols, coliflors i encisams, les quals ens aporten molts nutrients i vitamines. Després hem plantat carxofes i alls porros. Perquè cap animalet es menge les nostres plantes hem realitzat un encoixinat de palla.
Voleu saber que és?
Doncs bé, l’encoixinat consisteix en la protecció de la terra per l’evaporació excessiva, l’erosió de la terra i l’aparició de les males herbes.
Aquesta tècnica fa que protegisca la terra del sol fort a l’estiu i primavera, que asseca el terreny i produeix un forat, a més manté la terra amb una humitat interessant deixant una reserva d’aigua.
A mesura que l’encoixinat es va descomponent, aporta nutrients i vida en la terra que d’una altra manera estaria erma, proporcionant aliment als cucs.
L’encoixinat evita que les males herbes no germinen amb la mateixa facilitat, sent d’aquesta manera una gran forma d’evitar llaurar la terra.No hay comentarios:

Publicar un comentario